lunes, 25 de octubre de 2010

En defensa del Tatanka i dels pobles indis de Dakota

Ja desde molt petit i en els petits jocs a casa, l´imperialisme impregnava del tot els meus pensaments.
Recordo quan jugava amb el meu germa a soldadets... sempre m´agafava aquells soldadets de casaca blava, que simbolitzaven equivocàdament el bé. D´altra banda teniem els indis que ostigaven com si fossin terroristes d´Al-Qaeda i que per contra simbolitzaven el mal...
Evidentement l´edat, la perspectiva, la coneixença fa que la meva visió sigui molt diferent.
Així doncs, un homenatge per aquells homes que varen defensar i varen lluitar fins al final per defensar les seves tradicions, la seva terra i la seva manera de viure.
A Little Bighorn els hi van fotre un bon susto aquells casaques blaves, amb un Cap, el general Custer desafiant i arrogant, pero aquell paio li va sortir el tir per la culata. La gran batalla la van guanyar el Sioux i cheyennes dirigits per un extraodinari Katanka Iyotake (sitting Bull) Toro sentado pels amics. Encara que sols va ser un miratge..al final l´imperalisme va guanyar i els varen postergar a petites, ells deien reserves, aqui li diriem zulos.
Apa aquí va la meva reflexió....
Cadascun mira la vida amb la seva perpectiva , així doncs pensem sempre amb perpectiva. Es dificil trovar una bona perpectiva? jajaja, quines paranoies.
Visca l´estat independent de Lakota i Viva caballo loco !!!! iaiaiaiaiaiaja !!!




1 comentario:

Tito dijo...

hermanoooooooooooo estas tronat